1. Londen

Een dagje shoppen? Dan is Londen de perfecte stad, zo zijn er ruim 30.000 winkels in deze stad te vinden. Is shoppen niet jouw ding, bezoek dan de Big Ben, Tower of London of Buckingham Palace.

2. Istanbul
Het westen en oosten ontmoeten elkaar in Istanbul, de stad ligt namelijk op twee continenten, Azië en Europa. Wil je verschillende culturen leren kennen dan is dit ‘the place to be’. Op Vakanty.nl vind je de beste Istanbul pakketreizen.

3. Parijs

Parijs, wat heeft deze stad niet? Bekijk Parijs bij nacht en sta verbaasd van hoe overweldigend mooi deze stad kan zijn. Als u van plan bent een stedentrip te maken naar Parijs is het aan te raden om van tevoren te bekijken wat u hier wilt gaan doen.

4. Barcelona

Barcelona, een stad waar je je zal verbazen over de pracht ervan. Deze stad in Catalonië is uniek, dit merk je al snel aan het design van de stad. De unieke gebouwen en de levensstijl zijn kenmerkend voor Barcelona. Een stedentrip naar Barcelona is sowieso een must voor cultuurliefhebbers

5. Amsterdam

Om een stedentrip te maken hoef je niet perse ver weg te gaan. Breng eens een weekendje door in Amsterdam. Bezoek de vele musea of maak eens een reisje op een rondvaartboot.

6. Rome

Het Vaticaan, het colosseum, de Trevi fonteinen, noem maar op. In Rome kun je bijna geen stap verzetten zonder weer iets nieuws te zien. Een stad waar je zeker naar terug gaat als je er geweest bent.

7. Berlijn

Berlijn staat bekend om het hoog-ontwikkeld culturele leven (denk aan festivals, musea, kunst, enz.). Maar kom je voor de natuur dan zit je ook goed, 18% bestaat uit natuur en parken.

8. Lissabon

Lissabon, ook wel ‘De witte stad’ genoemd, strekt zich uit over zeven heuvels. De rijke geschiedenis heeft de stad veel moois bezorgd zoals prachtige kerken, parken en een oud kasteel. Je kijkt je ogen uit.

9. Stockholm

Het Venetië van het Noorden, oftewel Stockholm. In het hart van de stad ligt een mooi Middeleeuws centrum, Gamla Stan. Bezoek de stad eens op een manier en peddel er met een kajak doorheen. Aanrader: deze blog van Skyscanner met 14 tips voor Stockholm.

10. Praag

Praag is met recht één van de mooiste metropolen van Europa en zeker weten een stedentrip waard. Met bijnamen als het “Gouden Praag” (Zlatá Praha), “Gouden Stad” (Zlaté Mesto) en “Stad van de honderd torens” (in werkelijkheid zijn het er 550!) mag je heel wat pracht en praal verwachten.